Hyppää suoraan sisältöön

Mahlajuomista kysyttyä – UKK

Mitä koivunmahlajuomat ovat? Mitä ne sisältävät? Miltä mahlajuoma maistuu? Voiko sitä juoda raskaana? Lue vastaukset yleisimpiin kysymyksiin ja opi lisää  Nord-koivunmahlajuomista!

Nord Drinks, koivunmahlajuoma

 

Mitä koivunmahlajuoma on?

Maustamaton koivunmahlajuomamme on sataprosenttisesti koivunmahlaa, eli nestettä, joka alkaa kevään tullessa virrata koivun juurista sen oksistoon. Mahla syntyy, kun juurien imemä pohjavesi kuljettaa virkistäviä ja terveyttä tukevia mineraaleja, vitamiineja ja hivenaineita mukanaan matkallaan kohti heräileviä lehtiä.

Mitä mahlajuoma sisältää?

Maustamaton mahlajuoma on noin 99 % vettä, jonka koivu on ottanut juurillaan maasta. Loppu osa, noin 1 %, on kuiva-aineita kuten sokeria, glukoosia ja fruktoosia. Lisäksi mahla sisältää pieniä määriä hedelmähappoja, kivennäis- ja hivenaineita, entsyymejä sekä aminohappoja.

Miltä koivunmahla maistuu?

Koivunmahla on hieman hapanta, mineraaleja ja hedelmäsokereita sisältävää juomaa. Maistat siinä kevyen puun aromin ja aavistuksen makeutta. Vaikka mahla on 99 % vettä, maistuu se yllättävän täyteläiseltä. Nord-koivunmahlajuomiamme on maustettu lisäksi metsämarjoilla: mustikalla, puolukalla ja karpalolla.

Mistä mahla ja marjat kerätään?

Käyttämämme koivunmahla kerätään suomalaisista koivikoista. Teemme yhteistyötä metsänomistajien, yhdistysten ja yksityisten tahojen kanssa ja luomme yhdessä kestävän verkoston. Myös kaikki NoRD-juomissa käytetyt marjat kerätään suomalaisista metsistä.

Olen metsänomistaja, voinko tehdä kanssanne yhteistyötä?

Kyllä! Solmimme mielellämme kumppanuuksia ja jokainen yhteistyösuhde kanssamme on arvokas, pitkäaikainen ja yksilöllinen. Etsimme jatkuvasti uusia yhteistyökumppaneita. Lue lisää Nordic Koivu -sivuiltamme!

Paljonko koivu tuottaa mahlaa?

Yksi koivu tuottaa keväisin keskimäärin viisi litraa mahlaa vuorokaudessa. Yhdestä puusta saakin kotikäyttöön koko vuoden mahlavarastot!

Mihin kaikkeen koivunmahlaa voi käyttää?

Koivunmahlaa käytetään nykyään muun muassa juomissa ja kosmetiikassa. Ennen vanhaa koivunmahlaa on käytetty monen vaivan parantamiseen – ei siis ihme, että koivua kutsutaan elämän puuksi!

Saako kuka vain kerätä mahlaa?

Jotta koivunmahla saadaan kerättyä puista, täytyy koivuun kairata reikä. Tämän takia mahlan valuttaminen ei kuulu jokamiehenoikeuksiin. Mahlan keräämiseen tarvitset siis aina metsänomistajan luvan.

Juovatko eläimet mahlaa?

Meidän kädellisten lisäksi mahla on ainakin monien lintujen herkkua. Esimerkiksi tikat hakkaavat puihin koloja, joista pääsevät maistelemaan makeaa nestettä.

Mistä koivunmahlajuomia voi ostaa?

NoRD-koivunmahlajuomia voit ostaa tällä hetkellä verkkokaupastamme. Tutustu valikoimaamme täällä!

Mitä jos olen allerginen koivulle?

Helmikuussa 2010 toteutimme tutkimuksen yhteistyössä HYKSin Iho- ja Allergiasairaalan allergeenilaboratorion kanssa. Tutkimuksessa käytettiin teollisesti pakkaamaamme koivunmahlaa. Immunospot-tutkimuksessa koivuseerumista ei voitu osoittaa IgE-vasta-aineiden sitoutumista koivunmahlaan. Toisin sanoen mahlassa ei ollut koivuallergisen immuunijärjestelmän tunnistamia koivuallergeeneja tai niitä oli erittäin vähän.

Analyysin perusteella tuote on siis myös koivuallergiselle turvallinen.

Voiko NoRD-juomia juoda raskaana?

Koivunmahla on turvallista raskausaikana, mutta NoRD Energy -juomamme sisältää kofeiinia, minkä takia sitä tulee raskausaikana välttää.

Voiko juomia tarjota lapsille?

Mahla on hellävarainen vatsalle ja sopii kaiken ikäisille! Nord Energy -juomamme sisältää kuitenkin kofeiinia, minkä takia sitä ei suositella lapsille. Muita juomiamme voi turvallisin mielin tarjota myös pikkuihmisille.

Sopiiko NoRD Drink -juomat vegaanille?

NoRD Drink -juomat ovat täysin kasviperäisiä tuotteita, joten ne sopivat mainiosti myös vegaaneille.

Etkö löytänyt vastausta kysymykseesi?

Jos et löytänyt vastausta kysymyksiisi UKK-osiostamme, ota meihin yhteyttä! Autamme mielellämme kaikkiin mahlaan liittyvissä asioissa.