Hyppää suoraan sisältöön

NoRD Drinks saa voimansa koivunmahlasta

NoRD Drinks -tuoteperhe saa voimansa koivunmahlan luontaisista vitamiineista ja hivenaineista. Mutta mitä koivunmahlajuoma oikeastaan on? Opi lisää koivunmahlajuomista!

Kun kevät koittaa pohjolassa, alkaa mahla virrata koivun juurista kohti sen oksistoa. Mahla syntyy, kun juurien imemä pohjavesi kuljettaa mineraaleja, vitamiineja ja hivenaineita mukanaan matkallaan kohti heräileviä lehtiä. Samalla siihen sekoittuu koivusta mahlan makean maun antavia fruktoosia ja glugoosia, jotka ovat solujen energiantuotannon kannalta tärkeimpiä sokereita. Koska meillä Suomessa on maailman puhtain pohjavesi ja maailman puhtaimmat koivikot, syntyi maailman laadukkain mahlajuoma juuri täällä, suomalaisen Nord Drinksin tuottamana!

Mahlan mahti on tunnettu vuosisatoja

Koivunmahlaa on vuosisatojen ajan käytetty rohdoksena ympäri pohjoista pallonpuoliskoa sen terveyttä edistävien vaikutustensa vuoksi, ja sitä on käytetty esimerkiksi lievittämään nivel- ja reumavaivoja. Koivunmahla mainitaan jo Kalevalassa viileänä energiajuomana, jota ovat käyttäneet kaskenpolttajat, paimenet ja muut metsässä liikkujat. 

Neuvostoliitossa koivunmahlaa puolestaan käytettiin sodassa 1941–1945 parantamaan haavoittuneita sotilaita. Tuolloin kerättiin myös noin neljä tuhatta tonnia koivunmahlaa vahvistamaan lasten heikentynyttä terveydentilaa ja ravitsemaan haavoittuneita sairaaloissa.

 

Mahla kerätään keväisin

Koivunmahlan keruukausi alkaa heti pintamaan sulaessa. Etelässä mahlaa päästään valuttamaan monesti jo huhtikuun alkupuolella, kun taas pohjoisessa sitä saadaan odotella pidempään.

Keruuaika kestää yleensä pari-kolme viikkoa. Kun silmut puhkeavat puihin, alkaa mahla-aika jo olla ohitse ja mahlajuomiemme pullottaminen vauhdissaan.
 

Mahla sisältää luonnollisesti runsaasti vitamiineja ja hivenaineita

Mahla koostuu pääosin vedestä (99 %), mutta siinä on myös luonnollisia sokereita sekä vitamiineja ja hivenaineita, kuten kaliumia, magnesiumia, kalsiumia sekä C-vitamiinia, jotka ovat tärkeitä terveydelle ja hyvinvoinnille.

 

NoRD Drinks tueksi aktiiviseen elämään

NoRD Drinks -tuoteperhe tuo koivunmahlan voimat helposti jokaisen ulottuville kätevissä tetroissa. Osa NoRD Drinks -juomista sisältää lisäksi metsiemme marjojen makuja ja hyvinvointia tukevia ainesosia, kuten C-vitamiiniaGuerande-merisuolaa sekä boostia antavaa kofeiinia.

 

Koivunmahlajuoma on kotimainen ja vegaaninen luonnontuote – ilman lisättyjä säilöntäaineita

Koivunmahlapohjaiset NoRD Drinks -juomat ovat täysin kotimaisia ja vegaanisia luonnontuotteita, jotka virkistävät mieltä ja kehoa. Tutustu eri vaihtoehtoihin ja löydä oma lempi makusi!
Nord Drinks koivunmahlajuomat